Dermatoloski i kozmeticki tretmani CO2 laseromMedica Centar CO2 laser - Medica Centar

CO2 laser je izvor koherentne svetlosne (elektromagnetne) energije. Talasna duzina emitovane energije CO2 lasera je 10,6 mikrona, sto odgovara infracrvenom delu spektra elektromagnentnog zracenja. Ovo znaci da je emisija zracenja CO2 lasera nevidljiva pa su zato potrebne dodatne mere opreza u radu.


CO2 laser ima siroku primenu u medicini i kozmetici. U hirurgiji se koristi na tri nacina, za vaporizaciju i destrukciju tkiva, koagulaciju i secenje. Dobra strana laserskog noza je ta da koagulise krvne i limfne sudove ciji dijametar nije veci od 0,5 mm. Takodje, relativno mala sposobnost penetracije (oko 0,03 mm) laserskog zraka ga cini prilicno bezbednim.


U vaporizacionom modu rada laserski zrak unistava tkivo (npr. tumorsko tkivo) tako sto dolazi do isparavanja tkiva. Dobre strane ove metode su minimalno krvarenje i postupnost u eliminaciji tumora sto povecava sigurnost intervencije. Diskomfor metode se ogleda u tome sto je proces prilicno spor pa zahteva puno vremena cak i za manje tumore, kao i oslobadjanje velike kolicine vodene pare i dima. Ovaj drugi problem se relativno uspesno resava kvalitetnim sistemom za aspiraciju i evakuaciju gasovitih nusprodukata intervencije.


U dermatologiji se CO2 laser primenjuje kao ablativni i neablativni izvor zracenja. Indikacije za primenu CO2 lasera u dermatologiji su fotorejuvenacija, tretman oziljaka i akni, hirurska primena u eliminaciji tumora. Pogledajte stranicu o frakcionom CO2 laseru.


Medica Centar CO2 laser - Medica Centar


U frakcioniranom modu rada CO2 laserom se postizu odlicni rezultati stimulacije regeneracije kolagena i zatezanja koze lica i drugih regija tela, kao i u eliminaciji oziljaka i strijaNa prilozenim fotografijama mozete videti efekte CO2 lasera. Kliknite na link. Kombinovanjem razlicitih parametara podesavanja mogu se postici najrazlicitijih efekti aplikacije laserskog zraka. Podesavanjem snage, trajanja impulsa, pauza izmedju impulsa, dijmetra laserskog zraka i udaljenosti izvora od ciljanog tkiva postizu se ablativni, neabltivni, koagulacioni, reverzibilni i ireverzibilni efekti.


Dozvola ministarstva za HIFU


Nasa ordinacija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije za izvodjenje procedura frakcionim CO2 laserom i HIFU uredjajem.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE