Dermatoloski i kozmeticki tretmani IPL metodom

IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


IPL trajna epilacija - Medica Centar

Sta treba znati o IPL epilaciji

Trajna IPL epilacija predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih malja emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. IPL je tehnologija emisije svetlosti visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu (puls) koji ima podesivo trajanje, a najcesce se krece od 5-40 milisekundi. Aparati za IPL koriste ksenonske "blic" lampe koje emituju celi spektar (belog) zracenja. Izdvajanje odredjenih intervala talasnih duzina u zavisnosti od namene, postize se koriscenjem odgovarajucih filtera koji propustaju samo jedan uzani, zapravo zeljeni, deo spektra svetlosti. Sonda IPL aparata emituje svetlosnu energiju na relativno velikoj povrsini, sto znacajno ubrzava tretman, jer se jednim pulsem tretira veca povrsina. To je doprinelo jednostavnijoj konstrukciji aparata, a samim tim i nizim cenama IPL aparata. Jednostavnim programiranjem trajanja impulsa, terapeut se prilagodjava tipu koze pacijenta kao i zadatim ciljevima tretmana. Zbog toga se citav proces skracuje, poboljsavaju se rezultati terapije, a pacijent se izlaze minimalnom riziku za nezeljene efekte.


Opseg talasnih duzina IPL aparata omogucava tretiranje dlacica razlicitih boja (osim sedih i veoma bledih). U zavisnosti od boje dlake i polozaja (dubine) folikula u potkoznom tkivu, neke dlacice ce sprovesti toplotu do folikula, a za neke ce biti potrebno ponavljanje tretmana. Sto su dlacice tamnije ili im je folikul blize povrsini koze, to ce primiti vise energije i njihov folikul ce lakse biti koagulisan odnosno unisten. Sonde IPL aparata za trajnu epilaciju emituju svetlost talasnih duzina vidljivog (VIS) i bliskog infracrvenog (NIR) dela spektra, sto znaci da imaju relativno malu energiju zracenja. Takodje, i dubina prodiranja ovog zracenja je veoma mala (par milimetara), pa su dublja tkiva nedostupna, sto znaci da su postedjena nepotrebnog zracenja i mogucih ostecenja.


Pregledajte rezultate fotoepilacije na fotografijama, pre i posle tretmana


Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta su najpogodniji za apsorpciju svetlosti zato sto su bogati pigmentnim celijama. Tamni pigment folikula dlake zapravo apsorbuje najveci eo svetlosne energije. Na taj nacin se folikul pregreva sto dovodi do koagulacije zivih celija folukal iz kojih se dlaka obnavlja u sledecem ciklusu rasta. S obzirom da snop svetlosti moze trajno da unisti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak je potrebno ponoviti vise puta kako bi se istretirali i folikuli koji su prethodno bili u fazi regresije ili fazi odmora, a sada su presli u fazu rasta. Ovom metodom se uspesno tretiraju svi delovi tela (osim podrucja oko ociju) i to: nausnice, lice, vrat, pazuh, prepone, noge, grudi, ledja... Tretmani su skoro podjednako efikasni kod osoba zenskog i muskog pola. Za vreme postupka epilacije oseca se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i toplotu ili imaju nesto deblji sloj masnih naslaga, kao i tamo gde je veca gustina folikula dlaka. Regije sa debljim slojem masnih naslaga se brze i lakse zagrevaju, jer se toplota brzo siri ovim medijumom, a regije sa vecom gustinom folikula primaju vecu kolicinu toplotne energije po jedinici povrsine tkiva. Neposredno nakon tretmana moguca je i pojava blagog do srednjeg crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata. Povisenje temperature usled oslobadanja toplotne energije zavisi od intenziteta (snaga po jedinici povrsine) zracenja i vremena izlozenosti tkiva tom zracenju. Iako ovo zracenje ne razvija veliku toplotu, preventivno se savetuje tretiranje do 1/3 ukupne povrsine koze po jednom postupku.


Pogledajte stranicu o trajnoj epilaciji Alexandrite triplewavelenght diodnim laserom.


Svi moderniji IPL aparati imaju ugradjeno hladjenje sto znaci da se sonda moze rashladiti jednostavnim aktiviranjem ove opcije. Intenzitet hladjenja na sondama je podesiv i podesava se u dogovoru sa pacijentom i njegovom percepcijom tretmana. Ova mogucnost znacajno smanjuje osecaj peckanja prilikom tretmana.


Pregledajte i stranicu o E-Light epilaciji.


IPL-om se uspesno tretiraju i vaskularne promene kao sto su kapilari na licu i nogama, kao i pigmentene promene poput starackih pega


Slike vaskularnih promena pre i posle tretmana IPL-om.


Slike pigmentnih promena i starackih pega pre i posle tretmana.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE