Dermatoloski i kozmeticki tretmani

IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


Kozmeticki tretman - Medica Centar

IPL epilacija

IPL (Intense Pulsed Light) je metoda unistavanja korena dlake intenzivnim pulsevima svetlosne eneregije. Trajna epilacija znaci da unisteni folikuli vise nikada nece proizvoditi dlaku. Tokom godina mogu se aktivirati drugi folikuli (u vrlo malom broju) koji nisu bili aktivni i tada tretman treba ponoviti. Iz ovih razloga metoda daje individualne rezultate. IPL daje najbolje rezultate u tretmanu tamnih i jakih dlaka, sto je i odlika ljudi balkanskog podneblja. Zaostale dlacice ce posle vise ponovljenih tretmana biti sve bledje i tanje, pa ce se teze tretirati. I pored toga, krajnji rezultat (nakon visestruko ponovljenih tretmana) je zadovoljavajuc jer je moguce eliminisanje cak 80-90% dlacica.


IPL-om se uspesno tretiraju i vaskularne promene kao sto su kapilari na licu i nogama, kao i pigmentene promene poput starackih pega


Slike vaskularnih promena pre i posle tretmana IPL-om.


Slike pigmentnih promena i starackih pega pre i posle tretmana.


Radiofrekventni (RF) tretmani

Tretman radiofrekventnom strujom (RF) se primenjuje u cilju smanjenja ili eliminisanja bora i oziljka na kozi, pretezno na licu. Sam tretman se preporucuje svim osobama koje zele dugotrajan efekat liftinga. Radiofrekventna struje deluje na kolagena i elasticna vlakna na taj nacin sto koriguje metabolizam vode u kozi i podstice regeneraciju kolagena sto za krajnji efekat ima zatezanje ovih vlakana. Kolagen je od presudnog znacaja za odrzavanje mladolikog izgleda koze jer on u kombinaciji sa elastinom je opusta ili zateze. Toplotom radiotalasa se podstice sinteza novog kolagena i elastina, a vec prisutni kolagen se remodelira sto i dovodi do brzog efekta zatezanja koze. Efekat liftinga je vidljiv vec posle prvog tretmana.


Pogledajte stranicu o kombinovanom tretmanu strija, celulita, sportskih povreda, povreda uopste, preoblikovanju tela i mrsavljenju (LPG - lipomasaza + RF+ Vakuum masaza + Roler masaza + Ultrazvuk + Soft laser)


Tretman ND YAG i Picosecond picosure laserom

Lasersko skidanje tetovaze je danas najpopularnije zbog relativne puzdanosti i efikasnosti, kao i zbog malog broja laksih komplikacija koje se mogu javiti. Svetlosna energija ND YAG Q swich lasera utice na sam pigment u tom smislu da intenzitet kolorizacije pigmenta slabi. Mehanizam dejstva ND YAG lasera je razbijanje pigmentnih granula i njihova diskolorizacija. Razmak izmedju tretmana je 4-8 nedelja, dok broj neophodnih tretmana zavisi od vrste i dubine plasiranja pigmenta. Osim tetovaza, ND YAG i Picosecond laserom se tretiraju i ostale nepozeljne pigmentne i koloritne promene na kozi, kao sto su na primer staracke pege, mladezi, kao i hiper i hipokolorizacije koze druge etiologije.


Endermologija i LPG tretmani

LPG tretmani, narocito ako se kombinuju primonom radifrekventnih strija, soft laserom ili ultrazvucnim talasima, daju odlicne rezultate u preoblikovanju figure, skidanju kilaze i viska masnih naslaga, tretmanu celulita i strija, lecenju sportskih povreda, otoka i svih ostalih oboljenja i stanja koja su uzrokovana slabijom cirkulacijom i slabijom limfnom drenazom.

Klikom na link mozete otvoriti stranicu koja se odnosi na LPG i ultrazvucnu kavitaciju.


Epilacija Diodnim 808nm i triplewavelenght ALexandrite laserom 755nm, 808nm, 1064nm

Dve najbolje i najpopularnije metode trajne epilacije bazirane na transferu energije laserskog zraka do melanina duz citave spratnosti dermalnog dela dlake. Ovako preneta energija se transformise u toplotu koja trajno unustava celije korena dlake iz kojih se dlaka inace regenerise.

Klikom na link mozete otvoriti stranicu koja se odnosi na diodni laser 808nm i Alxandrite laser trostruke talasne duzine.


Hirurski i frakcioni CO2 laser

Naša ordinacija raspolaze sa 2 CO2 lasera, jedan od njih je hirurški CO2 laser a drugije frakcioni CO2 laser. Oba lasera imaju široku primenu u tretmanu oziljaka, bora, strija, celulita i raznim metodama liftinga, pocev od lifting tretmana lica i tela do liftinga genitalne regije i vagine.

Klikom na link mozete otvoriti stranicu koja se odnosi na hirurski CO2 laser i Frakcioni CO2 laser.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004


Video snimak uklanjanja pigmentnih promena, mladeza, starackih pega i ostalih diskoloracija Plasma Pen uredjajemKliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE