Dermatoloski i kozmeticki radiotalasni lifting tretmani

IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


Radiofrekventni lifting lica i tela - Medica Centar

Sta treba znati o radiotalasnom liftingu

Uredjaj za radiotalasni lifting radi na principu koriscenja radio frekventnog zracenja. U medicini se terapija radio frekventnim zracenjem (RF) koristi vise od 50 godina. Upotreba RF-a u estetskoj dermatologiji je aktuelna poslednjih 25 godina. RF talasi se koristi za zagrevanje tkiva u telu tako sto se tkiva, celije i telesne tecnosti ponasaju kao otpornici. Ovako oslobodjena toplota koja se putem RF-a plasira na zeljena mesta, koja su drugim metodama nedostupna, ima brojne blagotvorne efekte.

RF tehnologija je prosla kroz vise faza razvoja da bi dostigla sadasnji nivo i kvalitet koriscenja. Razvoj ove tehnologije je tezio prema postizanju ciljeva povecanja dubine penetracije, smanjenju nezeljenih efekata tretmana i postizanju vidljivih efekata koriscenjem manjih snage. Danasnja RF tehnologija omogucava istovremeno delovanje na duboka i povrsinska tkiva, skoro da je bezbolna dok se efekti tremana ocitavaju neposredno posle tretmana. Osim vidljivih efekata na smanjenje obima tretiranih regija tela i uklanjanje celulita, RF-om se vrlo uspesno resavaju i neki drugi estetski, ali nepatoloski, problemi na kozi. Na primer, RF tretmanom se znatno smanjuju bore na licu i oko ociju, podizu obrve, zateze opustena koza lica i vrata, smanjuje podbradak, smanjuju i suzavaju pore kao i mascenje lica, tretiraju akne, podize i ucvrscuje zadnjica, ublazavaju strije. Smanjivanje bora na licu i oko ociju RF tretmanima znatno se ublazavaju nazolabijalne bore, bore na celu i oko ociju, koje se bukvalno peglaju. RF podstice obnavljanje starog i proizvodnju novog kolagena, sto znatno poboljsava izgled i strukturu koze. Koza dobija na tonusu, jedrija je, cvrsca i napetija, pa joj se vraca normalna, ruzicasta boja. Spustene obrve se podizu za samo nekoliko tretmana, oci postaju otvorenije, drenira se visak tecnosti koji se nakuplja zbog nepravilna protoka limfe, pa se smanjuju i oteceni podocnjaci. Mlohava i opustena koza moze nastati kao rezultat naglog rastezanja koze ili gubitka masnog tkiva zbog starenja. U oba slucaja dolazi do ostecenja vezivnog tkiva, a cesto i pucanja kolagenih i elastinskih vlakana. RF talasima moguce je takvu kozu znatno zategnuti i poboljsati joj tonus (napetost) zbog regeneracije kolagenih vlakana i vracanja tonusa.


Strije su najcesce posledicabrzog rastezanja koze pod utjecajem raznih faktora (trudnoca, pubertet, naglo debljanje, kortikosteroidna terapija...), a najvaznija je genetska predispozicija koja diktira kvalitet kolagenih vlakana. Ostecenje i kidanje vlakana dovodi do formiranja dubljih ili plicih paralelnih "kanalica" na kozi ljubicaste do bele boje. U tretiranju strija bolje rezultate uvek daj tretman onih promena koje su jos uvek pigmentisane i przete mnostvom krvnih sudova. RF-om se regense kolagen, smanjuje dubina i sirina strija i uglavnom se uspeva zadrzavanje pigmenta. Koza se na tim mestima zateze, pa su strije manje vidljive. RF lifting se koristi i za tretman i podbradka. Dubinskim zagrevanjem masnog tkiva i eliminacijom masnih celija RF talasi znatno smanjuju podbradak, a zbog regeneracije kolagena taj deo koze se zateze, pa se i sam podbradak vidno smanjuje. Na ovaj nacin RF deluje i na posizanje zadnjice. Regeneracijom kolagena RF talasi jacaju i osnazuju vezivno tkivo koze, a zagrevanjem masnog tkiva dolazi do "otapanja" viska masnoca u celijama, sto dovodi do znatnog podizanja zadnjice. Tretman RF talasima se smanjuje aktivnost lojnih zlezdi. Samim tim se utice na smanjenje zapaljenjskih ptocesa koji su prisutni kozi osoba sklonim aknama. Efekti su narocito izrazeni kod hormosnki uslovljenih akni, a kod oziljaka dovode do vidnih poboljsanja. Tretmani RF-om se sprovodi na celoj regij zahvacenoj promenama, a vreme jednog tretmana zavisi od povrsine. U proseku tretman traje od 20 do 45 minuta. Rade se jednom nedeljno (na istom podrucju), a potrebno je sest tretmana za isto podrucje. Za odrzavanje efekata se preporucuje jedan do dva tretmana svakih sest meseci.


Vreme trajanja rezultata zavisi od starosti pacijenta, kvaliteta koze i razvijenosti promena. Rezultati su brzo uocljivi, a najbolji ucinak postize se unutar sest meseci. Sa sigurnoscu se moze reci da osobe koje se pridrzavaju uputstava o ishrani, fizickoj aktivnosti i higijeni koze imaju dugorocno zadovoljavajuce rezultate.


Lifting lica i tela


Zatezaje lica

Bipolarna radio frekvencija ovog uredjaja zagreva vlakna kolagena u slojevima dermisa i hipodemisa. Dolazi do kontrakcije vlakana kolagena sto dovodi do vidljivih rezultata u kratkom vremenskom periodu. Nakon tretmana, stimulisane celije fibroblasta ubrzano proizvode nova vlakna kolagena u kozi lica cime se regenerise koza i postize dugotrajan efekat. Prilikom tretiranja lica potrebno je obratiti paznju na priordne nabore i pratiti tokove tih linija. Za dobre i trajne efekte je potrebno uraditi 4-5 tretmana u vremenskim razmacima od 2-3 nedelje, nakon kojih slede tzv. tretmani odrzavanja u vecim vremenskim razmacima. Prilikom tretiranja je vazno postici odredjenu temperaturu tkiva. Procena postignute temperature je stvar iskustva terapeuta, ali je jos bolje ako postoji IC merac temperature kojim se prati temperatura tokom celog tretmana.


Pregledajte rezultate nehirurskog liftinga na fotografijama, pre i posle tretmana


Redukcija celulita

Iskustvo je pokazalo da radiofrekventni tretmani mogu redukovati celulit kod zena. Mehanizam dejstva radiofrekventih talasa u slucaju redukcije celulita nije u potpunosti objasnjen, ali se smatra da RF energija remodelira kolagena vlakna izmedju celija masnog tkiva i na taj nacin dovodi do smanjenja celulita. U stvari, celije masnog tkiva, kao i sve ostale celije, se nalaze u odredjenom matriksu koji se jos i naziva celijska potka. Narusavanje arhitekture tog celijskog matriksa dovodi to pojave cleulita: RF energija upravo deluje na tom nivou, delimicno popravljajuci arhitekturu narusenog celijskog matriksa.


Pregledajte i stranicu o lifting tretmanima.


Pregledajte i stranicu o ultrazvucnom liftingu i pilingu.


Lifting genitalne regije

Na istom principu RF tretman moze posluziti za tretman koze genitalne regije i zatezanje opustene koze vulve, malih i velikih usana. Tretman genitalne regije traje oko 20 min., ponavlja se 4-6 puta i daje stabilne efekte koji traju najmanje 6 meseci.


Ne preporucuje se tretman osobama koje:

- imaju pacemaker ili interni defibrilator

- boluju od malignih oboljenja koze

- imaju neku vrstu infekcije na podrucju koje zele da tretiraju

- boluju od psorijazu

- boluju od prenosivih bolesti (herpes i sl.)

- imaju narusen imuni sistem (malignitet, AIDS)

- imaju sklonost ka keloidnim oziljcima

- su trudne ili doje

- poseduje metalne implatne u tretiranoj zoni

- imaju bolest koja sprecava koagulaciju krvi

- su duze vreme izlozene upotrebi kortikosteroida


ZA METODU ULTRAZVUCNOG LIFTINGA NE POSTOJE KONTRAINDIKACIJE


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE