Osiguranja

 • Ordinacija ima potpisane ugovore iz oblasti zdravstvenog i nezivotnog osiguranja sa sledecim osiguravajucim drustvima:

 • UNIQA

 • DUNAV

 • DELTA GENERALI

 • WIENER STADTISCHE

Ucesce na tenderima za sistematske pregelde

Izracunajte svoj BMI

Neoperativno lecenje stres inkontinencije mokrace


Stres inkontinencija, urinarna inkontinencija


Stres inkontinencija mokrace ili urinarna inkontinecija je problem sa kojim se skoro svaka zena, pre ili kasnije, sretne u godinama posle cetvrte decenije. Radi se o vrlo neprijatnom stanju kada zena nije u stanju da potpuno kontrolise mokracnu besiku pa dolazi do nevoljnog umokravanja u manjoj ili vecoj meri. Do nevoljnog "bezanja" mokrace najcesce dolazi u stresnim situacijama koje podrazumevaju fizicki napor, odredjene pokrete tela, radnje koje povecavaju intraabdominalni pritisak (kasljanje, kijanje, smeh) i sl. Kod poremecaja viseg stepena do oticanja mokrace dolazi spontano, tj. bez stresnih faktora. Faktori koji dovode do urinarne inkontinecije su brojni, od patoanatomskih do hormonskih. Jednostavnije receno, starosne promene, porodjaji i slabljenje hormonske funkcije dovode do promena vezivnog tkiva, misica i sluzokoze genito-urinarnih organa male karlice sto za posledicu ima pojavu stres inkontinencije mokrace i cestih infekcija mokracnih puteva.Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Postoji vise metoda za tretman urinarne inkontinencije. Mogu se podeliti na hirurske i nehirurske. Vremenom je nehirurski tretman stres inkontinecije dobijao na znacaju jer se pokazao kao efikasan u slucajevima kada problem nije bio udruzen sa velikom cystocoelom, rectocoelom ili spadom materice. U ovim slucajevima, hirurski tretman je neprikosnoven i neizbezan. Medjutim, pocetne faze urinarne inkontinecije i stadijumi oboljenja nizeg stepena uspesno se mogu tretirati konzervativno, tj. nehirurski. U tom smislu, osmisljene su metode tretiranja radiofrekventnom strujom, CO2 i ER YAG laserima i kao najnovija metoda tretman fokusiranim ultrazvucnim talasima visoke energije, odnosno HIFU metoda.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Aplikacija fokusirane energije na sluzokozu vagine, dublje slojeve vezivnog tkiva i misica karlice deluje regenerativno i biostimulativno sto za posledicu ima reorganizaciju, zatezanje i povecanje tenzione snage ovih tkiva. Kod pacijentkinja sa urinarnom inkontinencijom se ovi efekti ocitavaju kao ublazavanje do potpunog nestajanja tegoba.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Za razliku od HIFU tehnike laseri sagorevaju povrsinski sloj sluzokoze, menjaju strukturu vaginalne flore i zahtevaju desetodnevnu apstinencij. Jos jedna od komparativnih prednosti HIFU metode je ta sto su efekti gotovo momentalni. Dakle nije potrebno cekati mesecima na konacne efekte. Osim toga, ultrazvucni talasi ne ostecuju povrsinski sloj sluzokoze vagine, vec samo prolaze kroz njega i u susticu se u zizi, odnosno fokusu, ciju dubinu je moguce kontrolisati podesavanjima, tako da se fokusirana energija plasira na ciljno mesto, tj. dublje slojve sluzokoze vagine. Kod laserskih tehnika, laserski zrak mora da prodje kroz povrsinske slojeve vagine i tada se desava neizbezna, ali i nezeljena, steta na povrsinskim celijama.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Urinarna inkontinecija obicno pocinje sindromom vaginalne relaksacije (VRS) za koji su odgovorni isti faktori kao i kod inkontinencije. Vremenom, VRS se komplikuje Cystocoelom (spadom besike), inkontinencijom mokrace i seksualnom disfunkcijom oba partnera. Zbog toga je vazno na vreme zapoceti dijagnostiku i tretman VRS, sto ce kasnije ublaziti ili znacajno odloziti probleme sa inkontinecijom mokrace.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


HIFU tretmani se izvode na 2-4 nedelje, potpuno su bezbolni i nisu praceni pojavom zuckastog, vodenastog ili sukrvicavog sekreta kao kod primene lasera. Period apstinencije je znatno kraci i iznosi svega nekoliko dana. Do konacnih efekata je potrebno uraditi 4-6 tretmana. Cena celokupne procedure HIFU uredjajem je identicna ceni laserskih tretmana.Osim u lecenju VRS, seksualne disfunkcije i stres inkontinecije mokrace (Stress Incontinentio Urinae), prema najnovijim saznanjima HIFU je primenljiv i u terapiji benignih tumora kao sto su miomi i benigno uvecanje prostate. Terapija mlignih oboljenja HIFU metodom je u pocetnoj fazi i ima svoju perspektivu. Mehanizam akcije kako to HIFU radi je taj da se ultrazvucni talas precizno fokusira na tumor i zagrevajuci ga na 65-70 stepeni C izvrsi denaturaciju tumorskih celija i krvnih sudova koji ga ishranjuju. Obzirom da posedujemo i CO2 laser i HIFU uredjaj u nasoj ordinaciji radimo i kombinovane tretmane za pacijente koji nisu u potpunosti zadovoljni jednom od metoda.


Dozvola ministarstva za HIFU


Nasa ordinacija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije za izvodjenje procedura frakcionim CO2 laserom i HIFU uredjajem.


Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

Kontakt informacije

 • MEDICA CENTAR

  Novosadska 1/c

  18000 Nis, Srbija

 • Telefon: 018-249-178, 064-2951-004
 • Pisite nam i pitajte za savet u vezi vaseg zdravstvenog problema. Takodje, mozete nam dati sugestije, preporuke i savete vezane za dizajn i sadrzaj sajta. Koje teme vas najvise zanimaju? Ukazite nam na greske i dajte nam preporuku o sadrzini i snalazenju na nasem sajtu.

4D/3D Ultrazvuk

Androloske teme

Reprodukcija

Imunoonkologija

Download knjiga i radova

RSS

SUBSCRIBE