Trajna epilacija diodnim laserom 808 nm

SHR, fototerapija, fotolifting, tretman kapilara i diskoloracija koze


Epilacija diodnim laserom 808 nm - Medica Centar

Sta treba znati o trajnoj epilaciji diodnim laserom

Iskustvo je pokazalo da su diodni laseri su najefikasniji za trajno i bezbolno uklanjanje nezeljenih dlaka. Podaci iz literature navode da se IPL metodom eliminise 60-65% dlaka, dok je za diodni laser taj procenta 70-75%. Pratece neprijatne senzacije i nusefekti tretmana su primenom diodnog lasera smanjeni na minimum. Talasna duzina svetlosti od 808 nm i nacin aplikovanja svetlosne energije je zasluzan za efikasnost i minimalan intenzitet neprijatnosti prilikom i posle tretmana. Diodnim laserom moguc je tretman na svim tipovima koze, od 1 do 4, tokom cele godine.


Rasprostranjeno je misljenje da epilaciju ne treba raditi za vreme letnjih meseci. Medjutim, za razliku od IPL epilacije ksenonskom lampom, epilaciju diodnim laserom u SHR tehnici je moguce sprovesti tokom citave godine, bez ogranicenja na letnje mesece.


Diodni laseri eliminisu dlake po istom principu kao i sve IPL metode (Xenon lampe, ND Yag laseri, Aleksandrit laseri i sl.). Mehanizam akcije se bazira na absorpciji energeije laserskog zraka od strane melanina (tamni pigment) dlake sto dovodi do pregerevanja korena dlake, unistavanja krvnih sudova koji ishranjuju dlaku i unistavanja germinativnih celija folikula dlake iz kojih se dlaka stalno obnavalja. Iz ovih razloga, diodni laser je najefikasniji u tretmanu tamnih dlaka, kada je pozitivne efekte moguce dobiti na nizim energijama i sa manjim brojem tretmana. U slucaju svetlih dlaka potreban je veci broj tretmana uz upotrebu veceg intenziteta laserskog zraka. Zbog toga je tretman svetlih dlacica povezan sa vecim rizikom od komplikacija.


Pregledajte rezultate fotoepilacije na fotografijama, pre i posle tretmana


Diodni laser je najefikasniji u tretmanu dlaka koje se nalaze u anagenoj fazi rasta. Dve nedelje nakon tretmana dlake pocinju da opadaju i taj proces se nastavlja jos dve naredne nedelje. Zbog toga tretmane treba ponavljati na 4-5 nedelje.


Pogledajte stranicu o trajnoj epilaciji Alexandrite triplewavelenght diodnim laserom.


Jedno najcescih pitanja pacijenata je povezano sa brojem neophodnih tretmana. Tesko je unapred dati precizan odgovor na to pitanje. Treba znati da je "svaki covek kosmos za sebe". Drugim recima, individualne razlike izmedju ljudi po pitanju tipa koze, gustine dlaka, kolicine melanina u dlakama, bryine rasta dlaka, osetljivosti na traumu laserskog zracenja i td., cine svako predvidjanje nezahvalnom akcijom. Ono sto je iskustvo pokazalo je to da se broj tretmana obicno krece izmedju 4 i 7.


Pregledajte i stranicu o E-Light epilaciji.


Trajnu epilaciju diodnim laserom ne bi trebalo raditi kod trudnica, osoba sa herpesom, kada postoje sumnje na maligne promene na kozi, na podrucjima sa mladezima (mladeze treba zastiti ili preskociti tokom epilacije), na podrucjima sa svezim oziljcima i kod osoba koje uzimaju fotosenzitivne lekove kao sto su antikoagulansi. Komplikacije laserske epilacije su veoma retke, gotovo iskljucene ukoliko se pravilno rukuje aparatom. Medjutim, prolazne hiper i hipopigmentacije su ipak moguce i predstavljaju prolaznu pojavu koju vecina pacijenata prihvata.


Slike pigmentnih promena i starackih pega pre i posle tretmana.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE