Ultrazvucna kavitacija i endermoloski tretmani

Preoblikovanje tela vakuum/roler lipomasazom, radiofrekventim strujama, ultrazvucnom kavitacijom, soft laserom


Ultrazvucna kavitacija, endermologija, preoblikovanje tela


Metoda ultrazvucne kavitacije se bazira na upotrebi snaznih ultrazvucnih talasa koji se emituju sa sondi velike povrsine. Energija ultrazvucnih talasa se jednim delom apsorbuje u tkivima zagrevajuci ih, a drugim delom se odbije od tkiva. Razlicita tkiva imaju razlicita apsorpciona i refleksiona svojstva u odnosu na ultrazvucne talase. Meka tkiva, bogata vodom, su ciljna tkiva ultrazvucne kavitacione metode.


Sta se dogadja kada ultrazvucni talas kavitacione kalote pogodi meka tkiva? Prvo, ultrazvucne vibracije pogadjaju "mrezaste" strukture poput kolagenih vlakana i elasticnih vlaka i svojom energijom dovode do vibracija ovih koncastih struktura poput vibracija zica na instrumentu. Ove mikrotraume vezivnog tkiva podsticu regenerativne procese. Osim ovoga, veoma je vazan efekat ultrazvucnih talasa na vodu u tkivima. Prolazeci kroz tecnu frakciju tkiva, ultrazvucni talas za sobom ostavlja trag u vidu praznog prostora. Vizuelno, ovaj proces najvise lici prolasku metka kroz vodu. Prazan prostor u tecnoj frakciji tkiva koji nastaje kao posledica prolaska ultrazvucnog talasa brzo biva popunjen vodom. Citav ovaj ciklus je neverovatno brz i dogadja se onoliko puta u sekundi kolika je frekvencija ultrazvuncih talasa, a to je po pravilu vise od 20.000 Hz, tj. vise od 20.000 puta u sekundi.


Posledica ultrazvucnog kavitacionog tretmana je zapravo zagrevanje i unutrasnja masaza tkiva, sa svim blagotvornim efektima koji podrazumevaju bolju limfnu drenazu, bolju cirkulaciju, ucvrscivanje vezivnotkivnih struktura i podsticanje regenerativnih procesa. Zbog toga se ova metoda intenzivno koristi za korekciju celulita, strija, tretiranje sportskih i drugih povreda mekih tkiva, oblikavnje tela i skidanje masnih naslaga. Pregledajte i stranicu o radifrekventnom liftingu.Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004


LPG tretmani u kombinaciji sa radiofrekventnom strujom, ultrazvucnom energijom ili soft laserom obicno traju 20 - 35 min., maksimalno 45. Ritam izvodjenja tretmana je 2-3 nedeljno. Nakon serije od 10 ili 20 tretmana slede tretmani odrzavanja postignutih efekata koji se izvode jednom mesecno.


Obzirom da ova vrsta fizikalne terapije poboljsava cirkulaciju, limfnu drenazu i da podstice sintezu kolagena i hijarulonske kiseline, postoji velika terapijska sirina primene ovih metoda uz veoma mali broj ogranicenja. Narocito treba biti oprezan kod pacijenata koji imaju bilo kakvu vrstu akutnog zapaljenja koze. Kod trudnioca, osoba sa kamenjem u zucnoj kesi i trombozom dubokih vena nogu ne treba koristit ovu vrstu terapije.


Uporedne fotografije pre i posle LPG tretmana.


Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE