Osiguranja

 • Ordinacija ima potpisane ugovore iz oblasti zdravstvenog i nezivotnog osiguranja sa sledecim osiguravajucim drustvima:

 • UNIQA

 • DUNAV

 • DELTA GENERALI

 • WIENER STADTISCHE

Ucesce na tenderima za sistematske pregelde

Izracunajte svoj BMI

Rejuvenacija i remodeliranje vagine laserskim tretmanom

rejuvenacija i remodeliranje vagine


Jedna od najcescih i najpopularnijih intervencija u kozmetickoj ginekologiji je tzv. lasersko remodeliranje i/ili suzavanje vagine. Postupak se bazira na fotostimulaciji sinteze kolagena aktivacijom fibroblasta vaginalne sluzokoze i remodeliranju, odnosno skracivanju postojecih kolagenih vlakana. Napredak laserske tehnologije je omogucio laku i bezbednu aplikaciju laserske energije u vagini koja je, kao sto znamo, prilicno nepristupacna za bilo kakvu preciznu manipulaciju.
Tretman laserom je indikovan pre svega kod pacijentkinja sa sindromom vaginalne relaksacije (Vaginal Relacsation Syndroma / VRS), koji kod vecine zena pocinje vec u trecoj deceniji i napreduje razlicitom progresijom u zavisnosti od hormonske funkcije, genetskih faktora i broja porodjaja.


Sama procedura je bezbolna ali neprijatna, i radi se odmah posle menstruacije. Intervencija traje izmedju 20 i 30 min. i ponavlja se u 2-4 ciklusa sa razmakom od 15-30 dana. Sest meseci od poslednjeg tretmana, moguce je uraditi korektivni tretman ukoliko za to ima potrebe. Posle intervencije pacijentkinja obicno nema nikakve probleme osim pojave zuckastog i vodenastog sekreta koji predstavlja normalnu reakciju na dejstvo lasera i prolazna je pojava. Apstinencija posle intervencije treba da traje 7-10 dana.


Pogledajte stranicu o kombinovanom tretmanu strija, celulita, sportskih povreda, povreda uopste, preoblikovanju tela i mrsavljenju (LPG - lipomasaza + RF+ Vakuum masaza + Roler masaza + Ultrazvuk + Soft laser)


Kontraindikacije za lasersko suzavanje vagine su: trudnoca, aktivne infekcije, disfunkcionalana i organska krvarenja iz genitalnog trakta, povrede sluzokoze i maligna oboljenja, kao i sumnja na maligna oboljenja. Iz ovih razloga, pozeljno je pre svakog tretmana uraditi kolposkopski i ultrazvucni pregled, kao i PAPA test i odrediti stepen vaginalne cistoce.Intervencija se izvodi u dva koraka, odnosno u dva moda: tzv. Non ablative i termal mod. Svaki od ova dva koraka ima svoju funkciju i sinergisticki pojacavaju efekte na zatezanju i ucvrscavanju zida vagine sa konacnim efektima suzavanja. Na histoloskom nivou promene koje se dogadjaju mogu se opisati kao skracivanje kolagenih vlakana i stimulacija sinteze novog kolagena.

Ovu vrstu intervencije je moguce uraditi radiofrekventnom strujom, frakcionim CO2 laserom, Erbium laserom ili fokusiranim ultrazvucnim talasima visoke energije (HIFU). Radiofrekventni lifting vagine se ekstrmno retko koristi zbog nepouzdanih efekata. Frakcioni laseri poput CO2 i Erbium lasera daju gotovo podjednake rezultate, dok se HIFU metoda sve cesce koristi zbog gotovo potpunog odsustva nezeljenih pojava posle intervencije. U našoj ordinaciji posedujeomo frakcioni CO2 laser i HIFU uredjaj. U zavisnosti od stepena disfunkcije odredjujemo kojom metodom cemo izvesti intervenciju. Vrlo cesto kombinujemo ove dve metode što je posebna prednost u pogledu konacnih efekata.


Dozvola ministarstva za HIFU


Nasa ordinacija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije za izvodjenje procedura frakcionim CO2 laserom i HIFU uredjajem.


Pogledajte stranicu o HIFU metodi remodeliranja vagine.
Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

Kontakt informacije

 • MEDICA CENTAR

  Novosadska 1/c

  18000 Nis, Srbija

 • Telefon: 018-249-178, 064-2951-004
 • Pisite nam i pitajte za savet u vezi vaseg zdravstvenog problema. Takodje, mozete nam dati sugestije, preporuke i savete vezane za dizajn i sadrzaj sajta. Koje teme vas najvise zanimaju? Ukazite nam na greske i dajte nam preporuku o sadrzini i snalazenju na nasem sajtu.

4D/3D Ultrazvuk

Androloske teme

Reprodukcija

Imunoonkologija

Download knjiga i radova

RSS

SUBSCRIBE