Dobrodosli na sajt ordinacije Medica Centar

Ovo je sajt o privatnoj ginekoloskoj-akuserskoj ordinaciji MEDICA CENTAR. Linkovi koji se odnose na ginekolosku problematiku ce vas odvesti do stranica koje obradjuju najcesce probleme sa kojima se srecemo u nasoj ordinaciji. Opisan je veliki broj oboljenja, njihova patogeneza, procedure dijagnostikovanja i lecenja. Velika paznja je posvecena modernim tehnikama dijagnostike i lecenja koje su trenutno aktuelne u razvijenijim zemljama.


Sajt je informativno-edukativnog karaktera i sadrzi oko 500 Mb materijala koji mogu biti korisni za pacijente i lekare. Na sajtu mozete naci veliki broj 3D ultrazvucnih slika, 4D ultrazvucnih sekvenci, kolposkopskih slika, kratkih sekvenci procedura kao sto su histeroskopija, konizacija grlica hirurskim CO2laserom ili ultrazvucnim nozem, animacije oplodjenja, CASA - kompjuterska obrada spermograma i veliki broj tekstova koji se odnose na opste ginekoloske teme. Osim toga, sa sajta mozete preuzeti veliki broj radova publikovanih u inostranim strucnim casopisima i 3 kompletne monografije u pdf formatu.


Linkovi koji odnose na imunologiju trudnoce odnose se na trudnocu kao imunobioloski fenomen prilagodjavanja funkcije imunskog sistema trudnice na plod i posteljicu kao "strano telo". U vezi sa tim na ovim stranicama mogu se naci informacije o sterilitetu i pobacajima koji mogu biti, izmedju ostalog, uzrokovani i imunskim faktorima. Opisana je i citokinska mreza u samoj trudnoci i porodjaju. Na stranici "Imunobioloske osnove trudnoce" mozete preuzeti istoimenu monografiju u pdf formatu.


Linkovi koji se odnose na imunologiju reprodukcije sadrze mnostvo informacija o povezanosti imunskog sistema, reproduktivnog sistema zene i muskarca kao i reprodukcije uopste. Podaci o bazicnim imunoloski m fenomenima vezani za probleme steriliteta i pobacaja mogu se procitati u veoma razumljivom obliku. Sa ovog dela sajta mozete preuzeti monografiju "Imunokontracepcija" u pdf formatu.


Linkovi koji se odnose na sadrze veliki broj publikacija koji se odnose na onkogenezu, imunska desavanja kod pacijenta koji boluju od malignih oboljenja, specificnosti funkcionisanja imunskog sistema kod ovih osoba, promene u citokinskoj mrezi, selekcioni proces alterisanih celija i td. Radovi koji se mogu preuzeti u pdf formatu objavljeni suuspecijalizovanim casopisima na engleskom jeziku. Na stranici "Origin of Anti-tumor Immunity Failure in Mammals" mozete naci link izdavaca (Kluwer/Springer) istoimene monografije. Osim toga, na ovoj stranici mozete naci sadrzaj monografije kao i uvodnu rec autora.


Na kraju, na sajtu postoji i dermatoloska sekcija koja obradjuje mnostvo problema povezanih sa koznim oboljenjima.


RSS

SUBSCRIBE